De voordelen van een houtafval container

Wanneer je gaat werken met een grote hoeveelheid hout is het handig om een houtafval container te huren. Dat is een grote bak die je kunt huren om al je afvalhout in te plaatsen. Op die manier ben je er zelf snel vanaf. Hieronder gaan we in op de voordelen die het huren van een houtafval container met zich meebrengt.

Allerlei soorten zijn toegestaan

Je mag erg veel verschillende soorten hout in een houtafval container deponeren. Wanneer je bijvoorbeeld geschilderd of onbehandeld hout, hardboard of zachtboard, houten deuren en kozijnen, plaatmateriaal, multiplex of houten meubels zonder bekleding hebt mag dit allemaal in een houtafvalcontainer worden gedeponeerd. Er zijn ook een aantal soorten die er niet in mogen, maar die zul je als particulier niet zo snel in grote hoeveelheden kwijt moeten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld bielzen.

Veel gemak

Wanneer je een houtafval container gaat huren heb je daar ontzettend veel gemak van. Als je geen container zou hebben en een grote partij hout kwijt zou moeten zul je toch best vaak met een aanhangwagentje naar de stort moeten rijden. In zo’n wagentje past niet zo heel veel hout, dus dat wordt een flink aantal ritjes heen en weer voordat al het hout is afgevoerd. Bovendien moet je bij de vuilstort vaak ook nog eens een flink bedrag betalen voor het deponeren van een partij hout. Dit geld loopt soms flink op, waardoor je de kosten van een houtafval container er makkelijk uit kunt halen. Zo’n gehuurde container wordt door de verhuurder gewoon weer netjes opgehaald, dus je hebt er zelf eigenlijk geen kind meer aan.

Handig

We hopen je met deze blog goed te hebben geïnformeerd over de vele voordelen van het huren van een houtafval container. Ga je binnenkort bijvoorbeeld een hekje, houten schuurtje of andere partij hout overhebben? Overweeg dan ook om een houtafval container te huren. Daar krijg je geen spijt van.