Kamperen in Australië

Wil je op vakantie in Australië en zoveel mogelijk van het land zien? Dan is een tocht met een campervan Australie zeker aan te raden. De campers zijn in verschillende uitvoeringen te huur zodat je er altijd wel eentje kunt vinden die naar je zin is en waarmee je het land kunt doorkruisen. 

Kamperen is ideaal met kinderen

Kijk altijd naar de samenstelling van je reisgezelschap voordat je een bepaalde camper kiest. Als je met (kleine) kinderen reist is het belangrijk een goede slaapruimte te hebben maar zijn bepaalde voorzieningen in de camper ook handig. Voor kinderen is reizen met een camper zeker aan te raden. Zo hoeven ze niet iedere nacht te wennen aan een bed in weer een ander hotel en kunnen ze meteen gaan slapen als je op de plaats van bestemming gearriveerd bent. Daarnaast zijn campings ideale plekken voor kinderen om zich te vermaken omdat ze er makkelijk in contact komen met andere kinderen. 

Camper huren of kopen

Als je alleen met volwassenen reist kun je ook voor een andere uitvoering van een camper kiezen. Zorg altijd dat je voldoende comfort hebt, zowel tijdens het rijden als het overnachten. Je kunt een camper huren maar als je voor langere tijd onderweg bent is ook kopen het overwegen waard. In sommige gevallen pakt dit zelfs gunstiger uit dan een camper huren. 

Veel vrijheid met een camper

Een camper biedt je veel vrijheid en je kunt gaan en staan waar jij wilt. Je mag met een 2WD niet overal rijden maar als je voor een 4WD kiest heb je meer mogelijkheden. De mensen van Australia Campers hebben zelf ook tochten gemaakt door het land dus ze kunnen je daarin goed advies geven voordat je aan je rondreis begint. Ook geven ze instructies over het rijden met een camper zodat je weet hoe daarmee om te gaan.